Hírek

 Akciók

 Cégünkről

 Termékek

 Szolgáltatások

 Partnerek

 Elérhetőségünk

  Hírek | Az egyik legígéretesebb magyar cég

  2006.05.16.
  - A Népszabadság TOP kiadványsorozatának idei első száma azokról a vállalkozókról és vállalkozásokról - köztük az Assocom Kft.-ről - szól, akik és amelyek az elkövetkezendő években várhatóan sokat hallatnak magukról. A kiadványban megjelent teljes cikk:

  A magyarországi magánszemélyek száz százalékos tulajdonában lévő Assocom 2004 után tavaly is első helyen végzett a Deloitte & Touche Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai cégét rangsoroló listájának Rising Star kategóriájában.

  A 2000 novemberében alapított Assocom Kft. tevékenységi körét elsősorban az IBM AS/400, eServer iSeries 400 és System i5 rendszerek értékesítése, az értékesítéssel összefüggő tanácsadás és a rendszerekhez fűződő szolgáltatások alkotják. A cég 2002-ben vált az IBM e Server iSeries kiszolgálóit és TotalStorage tárolórendszereit értékesítő, bevezető és támogató partnerévé, a következő évben pedig felvette kínálatába a J.D.Edwards (ma Oracle World és EnterpriseOne) rendszerek iSeries oldali platformtámogatását. Az Assocom 2004-től a Vision Solutions magyarországi partnereként a világ egyik vezető, ún.  high availability, azaz nagy rendelkezésreállást biztosító szoftverét forgalmazza.

  Az IBM System i5 (korábbi nevén AS/400, majd iSeries 400) kiszolgálók tervezésekor a cél egy olyan rendszer kifejlesztése volt, amely évtizedekig képes befogadni a legújabb műszaki újdonságokat. Ezt egy többszintű architektúra valósítja meg, amelyben a hardver és szoftver rétegek között egy technológiafüggetlen gépi interfész található. Enek az újításnak köszönhetően az informatikai piacon megjelenő új hardvertechnológiák szinte azonnal és könnyedén, a meglévő rendszer újrainstallálása és a szoftverek módosítása nélkül beépíthetők az IBM System i5 szerverekbe.

  Az IBM Power5 processzorokra épülő UNIX, Linux és i5/OS (OS/400) alapú, középteljesítményű szerverei hardver szempontjából szinte teljesen azonosak. Az operációs rendszer tesz közöttük különbséget, így a gyártó ennek alapján különböző környezetekbe és feladatokra ajánlja kiszolgálóit. A System i5-ös gépek elsősorban üzleti célokra szánt és kiváló konszolidációs képességekkel rendelkező rendszerek. A logikai partícionálás segítségével a vállalatok egyetlen ilyen gépen i5/OS, AIX és Linux operációs rendszereket, valamint vendégkörnyezetben Windows alkalmazásokat is futtathatnak. Így akár ezzel az egy kiszolgálóval helyettesíthetik meglévő szerverparkjukat, hisz egy-egy új funkció indításához, alkalmazás bevezetéséhez nin csükség újabb és újabb gépekre. A System i5 segítségével az erőforrások dinamikusan megoszthatók a különböző feladatok között. A vállalatok ezáltal mindenkor és mindenhol biztosíthatják a megfelelő teljesítményigényű, ugyanakkor a lehető leggazdaságosabb működést informatikai környezetükben. A System i5 megbízhatósága legendás, 99,94 százalékos rendelkezésre állást biztosít speciális szoftver vagy hardver elemek alkalmazása nélkül. Ezen tulajdonsága miatt rendkívül népszerű a bankok és biztosítók körében, és elterjedté válhat az e-business alkalmazások stabil, megbízható kiszolgálójaként is.

  A Deloitte & Touche minden évben kihirdeti Technology Fast 50 felmérésének eredményeit, amely Közép-Európa félszáz leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát állítja reflektrofénybe. A megmérettetés úgynevezett Rising Star kategóriáját az ismert tanácsadó olyan fiatal cégek számára alakította ki, amelyek kiemelkedő sikereket értek el, azonban túl rövid ideje vannak jelen a piacon ahhoz, hogy a Fast 50 mezőnyében indulhassanak. A legutóbbi, 2005-ös évre szóló felmérésben olyan vállalatokat soroltak a feljövő csillag kategóriába, amelyek 3-5 éve végzik tevékenységüket, és 2002-es árbevételük meghaladta a 30 ezer eurót. Az Assocom 1020 százalékos árbevétel-növekedésével 2004 után ismét a legfényesebben ragyogó csillagnak bizonyult. Mivel a szabályok értelmében egy cég maximum két éven keresztül lehet Rising Star, a kétszeres győzelem után az ötéves Assocom új kihívás elé néz: 2006-ba a Fast 50 főmezőnyében kell bizonyítania.

  A megalakulásától napjainkig folyamatosan és dinamikusan növekvő, minden évet nyereséggel záró Assocom 2005-ben ismét teljesítette az IBM PartnerWorld tagsághoz szükséges feltételeket, ezért 2006-ra ismét IBM Advanced Partner státust kapott.

  A PartnerWorld tagságot az IBM annak érdekében hozta létre, hogy az ügyfelek mindig megfelelően képzett partnerekkel kerüljenek kapcsolatba. Az IBM Advanced Partner státusát sikerrel megújító Assocom felkészültségét jól tükrözi, hogy a Kék Óriás partnerei éves rendszerességgel megtartott vizsgákon adnak számot szakmai tudásukról. Az Advanced Partneri státus elnyeréséhez olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint a technikai, értékesítői vizsgák megléte, valamint azok mennyisége és eloszlása az alkalmazottak között, továbbá a különböző üzleti szektorokban elért forgalom és az ügyfelek visszajelzései.
   

.
.
.